Belize 70% Cacao 100% Lásky

BIO Single origin
135 Kč 120,54 Kč bez DPH
Skladem

Single origin čokoláda Belize si vás získá plnou chutí smetany a višňové marmelády s lehkým alkoholovým akcentem. V závěru můžete cítit také sušené ovoce, zejména medové rozinky, a také delikátnost kakaa.

JEMNĚ PRAŽENO, MLETO ŽULOVÝMI KAMENY, TEMPEROVÁNO, S LÁSKOU BALENO.

Detailní informace

Bean to bar
Bean to bar
Naši čokoládu vyrábíme přímo z kakaových kakaových bobů až po finální tabulku.
Bez aditiv
Bez aditiv
Do našich výrobků nepřidáváme sójový lecitin, aromata ani konzervační látky.
Bez palmového oleje
Bez palmového oleje
Palmový olej u nás nenajdete. Používáme pouze kakaové máslo.
Česká výroba
Česká výroba
Kompletní výroba probíhá v naší dílně ve Velké Bíteši a v Brně.

Detailní popis produktu

CO ZNAMENÁ SINGLE ORIGIN?

 

Belize - Maya Mountains

Jedinečnou a neopakovatelnou chuť single origin čokolád zaručují kakaové boby, které pochází z jediného regionu nebo farmy. Každá single origin tabulka tak odráží unikátní charakter místa původu bobů daný nejen geografickou polohou, ale také složením půdy, intenzitou slunečních paprsků, nebo rozmanitostí okolní vegetace. Abychom nechali co nejvíce vyniknout přirozené tóny jednotlivých kakaových bobů, přidáváme k nim pouze jednu další surovinu - sušenou třtinovou šťávu, neboli panelu. 

Kakaové boby pro výrobu této čokolády pochází z regionu Toledo na jihu Belize. Vypěstovali je drobní farmáři z pohoří Maya Mountains, z nichž mnozí náleží k původním mayským kmenům Q’eqchi’ a Mopan Maya. Centrální zpracování bobů v této oblasti zajišťuje organizace Maya Mountain Cacao.

 

DSC062742
 

Maya Mountain Cacao

Tradice pěstování kakaa v Belize sahá až k starověké civilizaci Mayů, pro které bylo kakao posvátnou plodinou a jeho konzumace tvořila nedílnou součást jejich kultury. Potomci Mayů žijí v Belize dodnes a tradiční způsoby kultivace kakaa si zde předávají z generace na generaci. V Maya Mountains pěstují kakaovníky na malých farmách na okrajích deštného lesa za využití ekologicky šetrných metod. O posklizňové zpracování zdejších bobů se stará sociální podnik Maya Mountain Cacao (MMC), který spolupracuje s téměř 400 místních rodin. Organizace vznikla v roce 2010 se záměrem produkovat jedinečné kakao nejvyšší kvality, jehož pěstování má pozitivní dopad na celé společenství v jižní části Belize.
 
Boby se v MMC fermentují a suší centrálně, což je oboustranně výhodné. Farmářům tento způsob zajišťuje férovou stabilní mzdu a také menší zodpovědnost, zatímco podniku dává možnost efektivnější kontroly kvality a zajištění rovnoměrné a konzistentní fermentace. Její průběh závisí na ročním období a specifikách sklizně, obvykle se zde ale boby fermentují přibližně 4 dny. Následuje unikátní třífázové sušení, nejprve ve speciálních sklenících, poté na přímém slunci. Organizace rovněž provozuje vlastní 24 ha ukázkovou farmu pro výzkum a školení farmářů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Tabulková čokoláda
Ingredience: Bez přísad, Single origin
Obsah kakaa: 66-75 %
Cacao původu: Belize - Maya Mountains / Maya Mountain Cacao
Váha: 45 g
Obsah kakaového podílu: 70 %
Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva
EAN kód: 8594184560242
Certifikace: CZ-BIO-003

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: