Whisky 65% Cacao 100% Lásky

135 Kč 120,54 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…


Čokoláda vytvořené macerováním výběrových kakaových bobů v desetileté single malt whisky Laphroaig potěší nejen fanoušky pravé skotské. Zemitá whisky s tóny karamelu, ovocného dřeva a tabáku se prolíná s kakaovo-smetanovými boby z Haiti a společně vytváří překvapivou harmonii.

JEMNĚ PRAŽENO, MLETO ŽULOVÝMI KAMENY, TEMPEROVÁNO, S LÁSKOU BALENO. 

Detailní informace

Bean to bar
Bean to bar
Naši čokoládu vyrábíme přímo z kakaových bobů až po finální tabulku.
Bez aditiv
Bez aditiv
Do našich výrobků nepřidáváme sójový lecitin, aromata ani konzervační látky.
Bez palmového oleje
Bez palmového oleje
Palmový olej u nás nenajdete. Používáme pouze kakaové máslo.
Česká výroba
Česká výroba
Kompletní výroba probíhá v naší dílně ve Velké Bíteši a v Brně.

Detailní popis produktu

O produktu

V DNA má zemi, vodu, vzduch i oheň.  

Lafroa, lafroaž, lafroi…? Vyslovit správně slovo laphroaig umí pravděpodobně jen Skotové. Jejich ikonickou whisky s tímto názvem si ale můžete vychutnat i vy. A to dokonce v tabulce čokolády!

Slovo laphroaig pochází ze skotské gaelštiny a dalo by se přeložit jako “dolina u široké zátoky”. Přesně na takovém místě stojí od roku 1815 jedna z nejznámějších skotkých palíren whisky. Najdete ji na jih od pevninského Skotska na odlehlém ostrově Islay, který omývají divoké vlny Atlantiku. Zdejší single malt vyrobená ze sladového ječmene, je unikátní rozpoznatelnou kouřovo-zemitou chutí. 

 Snímek obrazovky 2024-03-19 v 23.41.17_1

V Laphroaig se ječmen při sladování namáčí ve vodě z říčky Kilbride, která protéká rozlehlými rašeliništi. Ta tvoří rozkládající se mořské řasy, vřesy, lišejníky a mechy, což se v chuti projevuje jemnou zemitou linkou. Rašelina se následně pálí při nízké teplotě a slad ochucuje studeným kouřem. Pokud v čokoládě Whisky ucítíte slanost, je to proto, že se ječmen při klíčení ochlazuje oceánským vzduchem. Tóny karamelu, vanilky, dřeva a tabáku získává whisky při zrání v dubových sudech po bourbonu. 

Skotský ostrov ošlehaný studeným mořským větrem je na hony vzdálený karibskému, sluncem zalitému Haiti. Přesto jsou si tato místa něčím blízká. Spojuje je výjimečná chuť, kterou nenajdete nikde jinde na světě.

Naše kakaové boby Haiti pochází ze severního regionu Grang Nord, kde je od více než 1500 drobných pěstitelů za prémiovou cenu vykupuje a následně centrálně fermentuje závod a sociální podnik PISA (Produits Des Iles SA). Ten byl založen s cílem pomoci tamním malofarmářům zlepšit kvalitu jejich kakaa a dát jim tak možnost zvýšit své finanční prostředky. PISA poskytuje farmářům vzdělání, školení i lepší vybavení a svou činností podporuje nejen ekonomický rozvoj země, ale přispívá také k ochraně deštných lesů. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Tabulková čokoláda
Ingredience: Alkohol
Cacao původu: Haiti - Grand Nord / PISA
Váha: 45 g
Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, bio kakaové máslo, Laphroaig Islay single malt schotch whisky
Obsah kakaového podílu: 65 %
EAN kód: 8594184560679
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: