Haiti 70% Cacao 100% Lásky

BIO Single origin
135 Kč 120,54 Kč bez DPH
Skladem

Single origin čokoláda Haiti vám připomene dětské časy s hrníčkem teplého kakaa. Má silnou kakaovou chuť propletenou jemnými tóny nugátu, které v závěru střídají pražené oříšky a smetana. 

Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno.

Detailní informace

Bean to bar
Bean to bar
Naši čokoládu vyrábíme přímo z kakaových kakaových bobů až po finální tabulku.
Bez aditiv
Bez aditiv
Do našich výrobků nepřidáváme sójový lecitin, aromata ani konzervační látky.
Bez palmového oleje
Bez palmového oleje
Palmový olej u nás nenajdete. Používáme pouze kakaové máslo.
Česká výroba
Česká výroba
Kompletní výroba probíhá v naší dílně ve Velké Bíteši a v Brně.

Detailní popis produktu

Co znamená single origin?

 

Nugát, smetana, ořechy

Jedinečnou a neopakovatelnou chuť single origin čokolád zaručují kakaové boby, které pochází z jediného regionu nebo farmy. Každá single origin tabulka tak odráží unikátní charakter místa původu bobů daný nejen geografickou polohou, ale také složením půdy, intenzitou slunečních paprsků, nebo rozmanitostí okolní vegetace. Abychom nechali co nejvíce vyniknout přirozené tóny jednotlivých kakaových bobů, přidáváme k nim pouze jednu další surovinu - sušenou třtinovou šťávu, neboli panelu

Naše kakaové boby z exotického karibského ostrova Haiti mají původ v severním regionu Grand Nord. Kakaovníky se zde pěstují na okrajích deštných lesů spolu s banánovníky nebo mangovníky. Kakau se ale na Haiti daří i v tzv. kreolských zahrádkách - malebných políčcích, která díky promyšlené kombinaci rozličných druhů rostlin efektivně napodobují pestrou strukturu a bohatost tropických lesů.

IMG_1516 

Haiti - Grand Nord / PISA

Boby z regionu Grand Nord od více než 1500 drobných pěstitelů za prémiovou cenu vykupuje a následně centrálně fermentuje závod a sociální podnik PISA (Produits Des Iles SA). Společnost založila v roce 2014 poblíž města Cap Haïtien rodina Deufortových s cílem pomoci pěstitelům zlepšit kvalitu jejich kakaa a dát jim tak možnost prodat ho za vyšší cenu. Farmáři nyní hospodaří na zhruba 80 hektarech půdy s certifikací BIO a téměř 500 z nich tvoří ženy. Díky umístění fermentačního závodu přímo v srdci pěstitelské oblasti má PISA možnost přímé kontroly bobů již na plantážích. 

Zaměstnanci podniku farmáře pravidelně navštěvují, poskytují jim vzdělání, školení a lepší vybavení. Při výkupu kontrolují zralost lusků a vybírají z nich pouze ty nejkvalitnější boby. Bábu, jak se čerstvým (mokrým) bobům říká, pak převáží do stanice, kde ji ukládají do dřevěných boxů a po dobu 160 hodin fermentují. Následně boby suší přímo na slunci. Produkce kakaa poskytuje na Haiti důležitý zdroj příjmů pro místní komunity, má ale také nezanedbatelný ekologický přínos. Ostrov se v posledních desetiletích potýká s výrazným odlesňováním a právě způsob pěstování kakaa v přirozeném prostředí nabízí jedinečnou příležitost pro obnovu a ochranu původního ekosystému. 

 

52CFCDE4-2127-423B-ACDE-97E7F85C2EA3

Doplňkové parametry

Kategorie: Tabulková čokoláda
Ingredience: Bez přísad, Single origin
Váha: 45 g
Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva
Obsah kakaového podílu: 70 %
EAN kód: 8594184560181
Certifikace: CZ-BIO-003

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: